Zašto je važno odabrati legalnu kladionicu za online kladjenje

Online kladionice su veoma popularne u Srbiji i uživanje u sportskom klađenju postaje sve više dostupno putem interneta. Međutim, kao i u svemu drugom, važno je da budete oprezni i pažljivi prilikom odabira kladionice za online klađenje.

Home » Zašto je važno odabrati legalnu kladionicu za online kladjenje

Prilikom kladjenja u online kladionicama vi ukazujete poverenje toj kladionici, ali kako da budete sigurni da je baš ta online kladionica vredna vašeg poverenja.

Vi uplaćujete novac na nalog u kladionici, ostavljate vaše lične podatke, dozvoljavate aplikacijama za kladjenje da prate vaše aktivnosti na internetu. Jednom rečju dozvoljavate pristup veoma bitnim informacijama i dajete uvid u vaš život.

Zbog ovih razloga veoma je bitno da se osećate sigurno i bezbedno prilikom online kladjenja. Jedini pravi način da se tako i osećate, jeste da se kladite u legalnim online kladionicama u Srbiji, tj u online kladionicama koje imaju licencu za rad na teritoriji Republike Srbije.

U ovom tekstu ćemo objasniti zašto je važno odabrati legalnu kladionicu za online klađenje u Srbiji, kao i koje online kladionice imaju licencu za rad u Srbiji.

Kako online kladionice dobijaju licencu za rad u Srbiji

Da bi neka online kladionica u Srbiji dobila licencu za rad mora ispuniti stroge zahteve koji su propisani Zakonom o igrama na sreću i podzakonskim aktima. Glavni regulator u Srbiji koji nadgleda ovaj sektor je Uprava za igre na sreću koja funkcioniše u okviru Ministarstva finansija.

Zahtev za dobijanje licence za online kladionicu

Kladionice koje žele da dobiju licencu za online klađenje u Srbiji moraju da prođu kroz niz postupaka i da ispune niz zahteva kako bi se dokazalo da su u skladu sa zakonskim okvirom i propisima.

Niz postupaka za dobijanje licence uključuje:

  • Zahtev za licencu – kladionica mora da podnese zahtev za licencu Upravi za igre na sreću, u kojem se navode detalji o poslovanju, vlasništvu, upravljanju, tehnološkoj opremi i drugim relevantnim informacijama.
  • Dokumentacija – kladionica mora da dostavi određenu dokumentaciju, uključujući finansijske izveštaje, izjave o vlasništvu i upravljanju, sertifikate o tehnološkoj opremi i bezbednosnim standardima. Pored ove finansijske dokumentacije, potrebno je dostaviti i razna uverenja iz nadležnih sudova gde se dokazuje da vlasnik kladionice nije osudjivan niti pod krivičnim postupkom.
  • Tehnička provera – online kladionica mora da prođe kroz tehničku proveru, koja se obično sastoji od testiranja softvera i sistema za upravljanje novcem kako bi se utvrdilo da li su u skladu sa propisima i standardima. Utvrdjuje se da se stvarno radi o fer uslovima za igrače.
  • Finansijske garancije – kladionica mora da obezbedi finansijske garancije kako bi osigurala da ima dovoljno sredstava za isplatu dobitaka svojim igračima. Polažu se depoziti u banci i možete biti sigurni da će vam dobitak biti isplaćen.

Kada kladionica uspešno prođe kroz ove postupke i ispuni sve zahteve za dobijanje licence, dobija se licenca za online klađenje u Srbiji, koja je važeća u određenom periodu. Međutim, sve online kladionice u Srbiji moraju da nastave da se pridržavaju propisa i standarda kako bi zadržale svoju licencu, a podložna je redovnoj kontroli od strane nadležnih organa kako bi se osiguralo da se i dalje pridržavaju propisa.

Važnost licence za online kladjenje u Srbiji

U Srbiji postoje mnoge legalne kladionice koje vam mogu pružiti uzbudljivo iskustvo sportskog klađenja. Odabirom legalne kladionice, štitite svoj novac i lične podatke. Iz tog razloga jedna od najvažnijih stvari koju treba uzeti u obzir prilikom odabira kladionice za online kladjenje je posedovanje licence.

Posedovanje licence za rad u našoj zemlji bitno je kako za igrače, tako i za same operatore, odnosno online kladionice. Na ovaj način online kladionice mogu uvrstiti mnoštvo online metoda plaćanja koje su dostupne stanovnicima naše zemlje. Pored ovih benefita, legalne online kladionice se mogu reklamirati i promovisati svoje usluge na raznim drugim kanalima i pomoću raznih marketing strategija privući veći broj novih igrača.

Takodje i Republika Srbija ima benefite od legalnih online kladionica, iz razloga što dobit mora biti oporezovana, i porez koji se sliva u budzet Republike Srbije uplaćuju online kladionice, a ne igrači.

Prednosti online kladjenja u legalnim kladionicama

Kao što smo već ranije spomenuli, prednosti kladjenja u legalnim online kladionicama najviše osete sami igrači. Koje su to stvarne prednosti koje igrači dobijaju kladjenjem u online legalnim kladionicama.

Zaštita vašeg novca i podataka

Kladionice koje su licencirane i regulisane od strane države, moraju da se pridržavaju stroge regulative kako bi zaštitili vaš novac i lične podatke. Licencirane kladionice su dužne da koriste napredne tehnologije za enkripciju i zaštitu podataka, kako bi osigurale da su vaši podaci bezbedni i sigurni. U suprotnom, online kladionice koje ne poseduju licencu ne moraju da se pridržavaju ovih pravila, što znači da su vaši podaci ugroženi.

Obezbeđenje fer igre

Legalne kladionice moraju da obezbede fer i transparentnu igru, što znači da su šanse za dobitak iste za sve igrače. Neregulisane kladionice mogu da koriste nefer prakse kako bi povećale svoju zaradu, što može ugroziti vaše šanse za dobitak.

Mogućnost da dobijete isplatu

Kladionice koje nisu legalne i ne rade u skladu sa zakonom, ne moraju da vam isplate dobitak. Često ćete čuti priče o ljudima koji su osvojili veliki dobitak, ali nisu uspeli da ga dobiju jer su se kladili na nelegalnoj kladionici. Odabirom legalne kladionice, imate garanciju da će vam biti isplaćen sav dobitak koji ostvarite.

Koliko ima licenciranih online kladionica u Srbiji

Broj kladionica u Srbiji koje imaju licencu za online kladjenje nije zanemarljiv ukoliko se pogleda broj stanovnika Republike Srbije. U našoj zemlji postoji tačno 21 online kladionica koja legalno posluje online i poseduje odgovarajuću licencu za rad.

Sve kladionice u Srbiji koje poseduju licencu za online kladjenje

Naziv kladioniceKompanijaMatični broj
MozzartMozzart d.o.o. Beograd20655364
MaxBetMax Bet d.o.o. Novi Sad07854293
MeridianMeridian Tech d.o.o. Beograd08724636
Balkan BetBalkan Bet d.o.o. Beograd17230506
AdmiralBetZBet.rs d.o.o. Kragujevac21363235
SoccerPhuket d.o.o. Beograd20747633
SuperBetAct 4 bet d.o.o. Beograd21462276
OktagonBetAlphapex d.o.o. Beograd20296364
EfbetAltabet d.o.o. Beograd21425214
CircusDigital Revolution d.o.o. Niš21166642
TopBetTop Bet d.o.o. Beograd21476820
VictoryVictory 247 d.o.o. Beograd21493473
BetOleBet Winner d.o.o. Beograd21500020
LutrijaDržavna Lutrija Srbije17590987
OlimpIn Export d.o.o. Kruševac17344587
MerkurXTipPionir Internacional d.o.o. Novi Sad08350167
StarBetRM-Company d.o.o. Čačak17210599
PinnBetPinnbet d.o.o. Beograd20800313
PrimoBetN1 Games RS d.o.o.21586200
GreatOddsGreatOdds d.o.o. Beograd21502588
365.rsiBet 365 d.o.o. Beograd20031697

Republika Srbija ima veliku korist od poreza online kladionica

U proteklih nekoliko godina, sve veći broj građana u Srbiji se odlučuje za online klađenje, što je dovelo do povećanja broja legalnih online kladionica u zemlji. Jedna od glavnih koristi za Republiku Srbiju od ovog porasta legalnih online kladionica je povećanje prihoda od poreza.

Prema podacima iz 2020. godine, legalne online kladionice u Srbiji su doprinele prihodu od preko 7 milijardi dinara od poreza. Ovo je ogromna suma novca koja se koristi za finansiranje javnih službi i projekata u zemlji, uključujući obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, socijalnu zaštitu i infrastrukturu. Ukoliko uzmete u obzir činjenicu da je prihod od online kladjenja udvostručen u odnosu na period iz 2020. godine, možemo samo zaključiti da se radi o veoma bitnoj dopuni budzeta naše zemlje.

S druge strane, nelegalne kladionice, koje ne plaćaju porez u Srbiji, predstavljaju veliki problem za državu. Ove kladionice ne samo da ne doprinose prihodu od poreza, već često rade u sivoj zoni, kršeći zakone i propise i izlažu igrače riziku od prevara i neisplata dobitaka.

18+ Kladjenje u online kladionicama i igranje igara na sreću mogu biti veoma zabavni. Kada se kladite za pravi novac budite svesni da uvek postoji rizik da izgubite novac. Zbog toga je veoma važno da igrate odgovorno, a ukoliko imate bilo kakvih poteškoća savetujemo vam da potražite stručnu pomoć.

© Copyright 2023 Online kladionice u Srbiji | BetKladionica.rs