Kladjenje preko bankovnog računa i uplatnica

Uplata preko bankovnog računa je jedna od prvih metoda za plaćanje kod online kladionica, odmah nakon plaćanja na šalteru u prostorijama kladionica. Iako korisnici danas imaju veliki broj opcija za uplatu depozita, oni često biraju opcije plaćanja poznate po sigurnosti, transparentnosti i pristupačnosti.

Uprkos velikom broju načina plaćanja, uplata preko bankovnog računa je i dalje ostaje preferirana opcija za deponovanje sredstava na naloge za sportsko klađenje. Bilo da se radi o uplati depozita preko uplatnice ili putem elektronskog bankarstva, postupak uplate je isti.

Sve online kladionice u Srbiji prihvataju ovaj način uplate depozita na nalog za kladjenje. Bilo da se radi o bankovnom transferu sa vašeg tekućeg računa, ili popunjavanjem uplatnice na šalteru pošte, transakcija novca na vaš nalog je bezbedna i sigurna. Pogledajte koje online kladionice u Srbiji vam daju najbolji bonus za uplatu depozita putem uplatnica.

MaxBet bonus

MaxBet

Bonus dobrodoslice za nove igrace

Meridian bonus

Meridian

Bonus dobrodoslice bez uslova za nove igrace

Mozzart bonus

Mozzart

Točak sreće bonus dobrodošlice do 100.000 dinara

Efbet bonus

efbet

Bonus dobrodoslice za nove igrace do 20.000 dinara

Dostupnost opcija onlajn bankarstva učinila je ovu vrstu plaćanja još popularnijom. Sada možete upravljati svojim bankovnim računom preko računara ili mobilnog uređaja i deponovati sredstva na bezbedan i siguran način.

Razvoj tehnologije doneo je značajne promene kada su u pitanju bankarski proizvodi i usluge. Sada nije potrebno čak ni da posetite fizičku ekspozituru vaše banke da biste izvršili bankovni transfer. Zapravo, poseta banci je samo jedan od metoda, dok druga dva uključuju internet i mobilno bankarstvo.

Osim razlikovanja tradicionalne opšte uplatnice, internet i mobilnog bankarstva, potrebno je razlikovati i uplate i isplate na online kladionice u zemlji i inostranstvu. Dok je uplata i isplata u domaćoj online kladionici veoma jednostavna, sa minimalno potrebnih podataka, uplata i isplata na inostrane kladionice je mnogo komplikovanija. Ukoliko se odlučite da izvršite uplatu na nove online kladionice u Srbiji, svakako vas očekuju sjajni bonusi dobrodošlice za nove igrače.

Bankovni račun (tekući račun) – Sve što je potrebno da znate

Da biste obavljali uplate preko bankovnog računa potrebno je da prvo otvorite dinarski ili devizni račun u banci koja vam najviše odgovara po uslovima poslovanja i naknadama koje naplaćuje za svoje usluge. Dinarski račun potreban vam je ako korisite samo srpske online kladionice, dok vam je devizni račun u odgovarajućoj valuti potreban za sva plaćanja na inostrane sportske kladionice. Obično su dinarski i devizni račun u sklopu jedinstvenog paketa kod banaka u Srbiji.

Ceo proces transakcije je jednostavan samo kod uplate u domaćim kladionica, dok je za insotrane kladionice to potpuno druga priča. Transakcije kod domaćih kladionica obavićete bilo opštom uplatnicom, mobilnim ili internet bankarstvom. Za uplatu na inostrane kladionice morate da posetite banku i prikupiti određene podatke o računu online kladionice na koju uplaćujete sredstva, o čemu će biti reči malo kasnije.

Ako tražite sigurnost i razumne naknade, bankovni transferi su verovatno najbolji izbor jer su prevare retke i transakcije se obrađuju samo kada bankarska institucija identifikuje primaoca i pošiljaoca. Dakle, kod plaćanja bankovnim računom sigurnosti i bezbednost se kompenzuju komplikovanijom procedurom uplate na inostrane online kladionice.

Uplate putem bankovnog računa na online kladionice

Bankovni transferi omogućavaju klijentima banke da razmenjuju sredstva bez izlaganja bilo kakvih detalja nepotrebnim rizicima. Sredstva se mogu preneti sa vašeg računa primaocu, čak i ako se primaoc nalazi u drugom gradu ili zemlji. Kada govorimo o uplatama na online kladionice već smo pomenuli da treba razlikovati uplate na online kladionice u Srbiji i uplate na strane online kladionice.

Uplate na domaće online kladionice su jednostavnije i mogu se obavljati tako što ćete napisati opštu uplatnicu i otići u vašu banku i platiti sa vašeg bankovnog računa, ili mnogo jednostavnije metode su da uplatite elektronski preko internet ili mobilnog bankarstva. Koju god platformu za plaćanje koristite postupak je sledeći:

 • Korak 1: Pronađite način plaćanja preko bankovnog računa kod vaše online kladionice. Ovaj metod može biti upisan na različite načine, kao bankovni transfer, bankovni račun ili uplatnicom.
 • Korak 2: Kada ste odabrali plaćanje preko računa, na sledećem prozoru izaći će vam uputstvo kako da popunite uplatnicu. Podaci koje treba da popunite su isti, bilo da popunjavate papirnatu uplatnicu ili elektronsku, ako plaćate preko internet ili mobilnog bankarstva. Banke se ograđuju rokom za obradu transakcije od 1-3 radna dana, u praksi ovo se završi kroz par sati.

Situacija je malo drugačija ako uplaćujete na inostranu online kladionicu. Za početak potreban vam je devizni račun u odgovarajućoj valuti i dovoljno novca na računu. Uplata na insotranu online kladionicu se mora obaviti u prostorijama banke, dakle ovde mobilno i internet bankarstvo nisu opcija.

Ovako teče postupak uplate:

 • Korak 1: Nabavite sve potrebne podatke za devizno plaćanje. To su broj računa kladionice, adresa banke, IBAN, SWIFT kod i ne zaboravite da zapišete broj svog naloga kod kladionice. Sve ove podatke možete naći na sajtu online kladionice koja ima bankovni transfer kao metod plaćanja. Još je lakše da kontaktirate korisničku podršku kladionice i zatražite instrukciju za devizno plaćanje.
 • Korak 2: Posetite svoju banku i radniku na šalteru recite da želite da napravite deviznu transakciju, radnik će vas pitati da mu date sve podatke koje ste prethodno pripremili. Uplata će biti realizovana kroz 3-5 radnih dana, a banka vam za ovu transakciju može naplatiti proviziju.

Isplate putem bankovnog računa na online kladionice

Odnos komplikovanosti isplate je isti kao kod uplate. Mnogo je lakše realizovati isplatu na bankovni račun sa domaće online kladionice. U ovom slučaju sve što je potrebno je da unesete iznos za isplatu, unesete broj bankovnog računa i kliknete isplati. Uplata će biti realizovana sutradan posle 12 časova.

Isplata sa inostrane online kladionice zahteva da imate otvoren devizni račun.

 • Korak 1: Ceo proces počinje tako što od vaše banke tražite instrukciju za uplatu u devizama iz inostranstva. Te podatke ćete uneti u formu online kladionice i kliknuti isplati.
 • Korak 2: Sada čekate da vam novac legne na devizni račun. Kada novac stigne u banku, on će biti u statusu neraspoređenih priliva. Znaće oni da je novac stigao za vas, ali naši zakoni zahtevaju da vi lično dođete u banku i date Izjavu o osnovu priliva. Dakle, banka će vas SMS-om ili pozivom pozvati da dođete da se izjasnite o osnovu priliva.
 • Korak 3: Kada dođete u banku pokazaćete poruku ili reći da ste pozvani i oni će pronaći vašu neproknjiženu transakciju. Vama će dati jedan papir na kome se traže vaši određeni podaci, ko vam šalje novac, zašto, kao i da li ćete redovno primati devizne doznake od ovog pošiljaoca ili je ovo samo sad.
 • Korak 4: Radnik banke će novac proknjižiti i novac će vam biti dostupan na korišćenje.

Što se tiče provizije naplatiće vam i posrednička banka, preko koje se obavlja transakcija, a naplatiće je i vaša banka.

Napomena: Izjava o osnovu priliva se popunjava posebno za svakog pošiljaoca i traje do kraja godine, u kom god mesecu je dali. Ako budete redovno primali devizne prilive, prvih nekoliko puta moraćete da radnike iz banke da podsećate da ste Izjavu već popunili za tog pošiljaoca.

Troškovi obrade transakcija i limiti

Što se tiče uplata i isplata kod naših online kladionica provizija nema, eventualno ćete platiti proviziju banke na transakciju uplate na online kladionicu. Ove provizije su obizno 0,25% ili minimalno 10 do 15 dinara.

Transakcije ka inostranim online kladionicama su dosta skuplje i iznose oko oko 0,7% ili minimalno 1.000 dinara. Kada isplaćujete sa online kladionice na devizni račun takođe postoje provizije, prvo provizija posredničke banke koja može da ide do nekoliko desetina evra, ali ćete platiti i proviziju u vašoj banci koja se kreće oko 0,35% ili minimalno 300 dinara. Napominjemo da se ove provizije mogu razlikovati od banke do banke.

Minimalni iznosi za uplate bankovnim računima kod domaćih banaka kreću se između 200 i 500 dinara, dok su za inostrane kladionice oko 5 evra.

Da li je bankovni račun sigurna i bezbedna uplata za klađenje

Ono što bankovne transfere čini tako sigurnim metodom za slanje i primanje novca je to što se ne može anonimno inicirati uplata ili isplata. Naprotiv, banka ne bi završila transakciju osim ako nisu utvrđeni identiteti i pošiljaoca i primaoca.

Pored toga, ne morate da rukujete gotovinom jer se transakcija elektronski obrađuje. Ako ste u mogućnosti da izvršite onlajn bankovne transfere, ne savetujemo vam da pristupate svom nalogu preko javnih Wi-Fi mreža. Ovo poslednje je jedna od najboljih praksi usvojenih za zaštitu od krađe identiteta, phishing napada i ostalo.

Kada izvršite bankovni transfer online kladionici, on ne dobija nikakve osetljive lične ili bankarske informacije. Drugim rečima, ako kladionica doživi bilo kakve probleme u vezi sa prevarom ili nepoštenom praksom krađe identiteta, vaši podaci nisu izloženi nikakvom riziku.

Ukupan utisak o ovoj metodi plaćanja

Kada se govori o bankovnom transferu kao metodu plaćanja uvek se bezbednost transakcije pominje kao glavna prednost. Ovo jeste istina, jer su u momentu transakcije poznati svi podaci i pošiljaoca i primaoca, a bezbednosti garantuje banka koja procesuira transakciju.

Bankovni transfer putem internet i mobilnog bankarstva je preporučljiva metoda plaćanja ako je obavljate u Srbiji. Svakako, isplata na bankovni račun je jedina metoda isplate u Srbiji koja bi se mogla nazvati online, odnosno za koju nije potrebno izaći iz svog stana.

Isplata i uplata na inostrane online kladionice je već druga priča. Cela procedura je dosta komplikovanija, vreme obrade transakcije može da ide i do nedelju dana, a uz to su provizije domaćih i posredničkih banaka previsoke.

Prednosti i mane uplata za kladjenje preko uplatnice

Prednosti:

 • Izuzetno bezbedan način uplate depozita
 • Bonusi kladionica važe za ovu metodu uplate
 • Za domaće kladionice nema provizija
 • Korišćenje mobilnog i internet bankarstva
 • Jedini način za online isplate kod srpskih kladionica

Nedostaci:

 • Veoma komplikovan i skup način plaćanja za inostrane online kladionice

Česta pitanja i odgovori

Kako da otvorim račun u banci za kladjenje?

Račun u banci otvarate u bilo kojoj poslovnoj banci u Srbiji. Prvo se raspitajte koje sve uslove banke nude i kolike su naknade za njihove usluge pre nego što odaberete banku. Za online klađenje u Srbiji dovoljan vam je dinarski račun, dok je za online klađenje u inostranim kladionicama potreban devizni račun u odgovarajućoj valuti.

Da li su uplate na kladionicu sa računa u banci sigurne i bezbedne?

Da, potpuno je sigurno i legalno. Plaćanje preko bankovnog računa koristimo u svakodnevnom životu od primanja plate do plaćanja računa i ostalih transakcija. Pouzdan je način plaćanja jer su, u momentu transakcije, poznati svi podaci pošiljaoca i primaoca.

Da li se prilikom plaćanja preko bankovnog računa naplaćuju transakcije?

Sa transakcije u zemlji naplaćuje se samo transakcija banke kada vi plaćate, ona se kreće oko 0,25%, a minimalno 10 do 15 dinara. Za transakcije ka inostranim online kladionicama provizije su mnogo skuplje, i kreću se oko 0,5% do 0,7%, a minimalno 1000 dinara za odlive i 300 dinara za prilive.

Da li mogu ovom metodom uplatiti depozit iako nemam račun u banci?

Da, naravno. Po istom principu funkcioniše uplata depozita preko uplatnica. Sve što je potrebno da uradite jeste da popunite uplatnicu po instrukcijama sa vašeg naloga za kladjenje. Uplatnicu možete uplatiti u bilo kojoj Pošti ili banci, ali i ostalim ustanovama koje vrše platni promet. Dakle, gde uplaćujete vaše tekuće račune, možete uplatiti i ovu uplatnicu.

18+ Kladjenje u online kladionicama i igranje igara na sreću mogu biti veoma zabavni. Kada se kladite za pravi novac budite svesni da uvek postoji rizik da izgubite novac. Zbog toga je veoma važno da igrate odgovorno, a ukoliko imate bilo kakvih poteškoća savetujemo vam da potražite stručnu pomoć.

© Copyright 2023 Online kladionice u Srbiji | BetKladionica.rs