Bitcoin kladionice za online kladjenje u Srbiji

Eksplozija sajtova za sportsko klađenje kriptovalutama je potpuno modernizovala i transformisala Bitcoin kladionice u Srbiji do tačke u kojoj brzo postaje omiljena valuta za sportsko klađenje. O sajtovima za sportsko klađenje kriptovalutama se govori poslednjih nekoliko godina i iako su sveukupno zabeležili različite rezultate, jedna oblast u kojoj su kriptovalute imale relativno dobre rezultate je u iiGaming industriji.

Kriptovaluta je nešto za šta možda niste čuli, ali dobro funkcioniše i zahvaljujući globalnoj, digitalnoj prirodi kriptovalute, eliminiše probleme sa kojima se suočavaju mnogi kladioničari koji žele da se klade na sajtovima za bitcoin klađenje širom sveta.

Ukoliko želite da saznate koja je najbolja online kladionica za Bitcoin kladjenje u Srbiji, kao i koje su prednosti i mane crypto kladjenja, onda ste na pravom mestu. Naši eksperti za online kladjenje obradili su ovu temu i na ovoj stranici ćemo vam predstaviti najbolje bitcoin kladionice i njihove bonuse za nove igrače.

Betwinner kladionica

Betwinner

Bonus dobrodoslice za nove igrace uz promo kod SRBIJA

Šta je Bitcoin klađenje i zašto je toliko popularno

Bitcoin je decentralizivana digitalna valuta stvorena januara 2009. godine. Još uvek se tačno ne zna ko je stvorio Bitcoin, ali se pojavljuje priča o izvesnom Satoši Nakamotu. Bitcoin ne postoji u fizičkom obliku, ne izdaje ga ni jedna banka niti vlada neke države. Bitcoin se stvara velikom količinom utrošene računarske snage kroz proces koji se zove rudarenje.

Za razliku od redovnih valuta, Bitcoin se kreira, distribuira, njime se trguje i čuva se korišćenje decentralizovanog sistema računa koji se zove blockchain. Ako blockchain shvatimo kao niz blokova koji se ređaju jedan na drugi. Svaki blok je zasebna transakcija, a blockchain-u mogu da pristupe svi, odnosno on je jedinstven za sve računare. Ovo čini ceo sistem veoma bezbednim jer je prevara nemoguća.

Kreiranje Bitcoin-a pratilo je i kreiranje mnogih drugih kriptovaluta. Razvoj celog sistema kriptovaluta i sigurnost blockchain tehnologije uslovilo je da mnogi privredni subjekti počnu prihvatati bitcoin kao sredstvo plaćanja, a cela situacija oko anonimnosti transakcije, je privukla pažnju online kladionica.

Kako započeti kladjenje u Bitcoin kladionicama

Za Bitcoin klađenje potrebne su vam dve stvari. Prva je online kladionica koja prihvata Bitcoin kao način plaćanja. Ovakvih srpskih kladionica nema, ali postoje strane online kladionice koje dozvoljavaju našim korisnicima da se klade koristeći mobilne aplikacije za kladjenje. Druga stvar koja vam je potrebna je da otvorite neki od e-novčanika koji imaju bitcoin kao valutu, da biste mogli preko ovog e-novčanika da kupujete bitcoin, uplaćujete na online kladionice i isplaćujete bitcoin sa online kladionice.

Bitcoin se kupuje preko e-novčanika ili na berzama kriptovaluta. Bitcoin možete kupiti platnim karticama ili na bilo koji drugi način koji je dostupan. Kada u svom novčaniku imate Bitcoin, moćete početi da ga koristite za uplate na online kladionice.

Korišćenje Bitcoin-a za uplate na kladionicu je veoma lako, teži deo je uspostaviti e-novčanik i kupiti Bitcoin. Bitcoin je moguće kupiti preko nekih berzi kriptovaluta. Ono što je potrebno je da nađete berzu koja pruža usluge u Srbiji i koja vam najviše odgovara po pitanju provizija. Otvorite nalog, deponujete novac i kupujete bitcoin. Druga opcija su i ostali e-novčanici poput Neteller i Skrill preko kojih mogu da se kupuju kriptovalute i kasnije njima plaća.

Bitcoin uplate na online kladionice za igrače u Srbiji

Kada ste uspostavili svoj e-novčanik i kupili Bitcoin, sada je vreme da uplatite Bitcoin u neku od online kladionica koje ga prihvataju. Zbog velike vrednosti Bitcoin-a, on se uglavnom koristi kao mBTC – mikro bitcoin. Jer sam Bitcoin može da se nabavi otvaranjem naloga na nekoj od berzi kriptovaluta ili preko e-novčanika, razlikuje se i način uplate na kladionicu.

Ukoliko korisite e-novčanik potrebno je da taj e-novčanik nađete kao metodu plaćanja i pokrenete postupak, u slučaju Neteller-a to ide ovako:

 • KORAK 1: Pronađite Neteller kao metod plaćanja u bitcoin kladionici u kojoj ste otvorili nalog
 • KORAK 2: Tada će vam se pojaviti prozor gde unosite iznos koji želite da uplatite, valutu i email adresu. Ovde je bitno da kao valutu uneste mBt.
 • KORAK 3: Kada ste potvrdili prethodno unesene podatke bićete preusmereni na sajt Neteller. Ovde je potrebno da se ulogujete sa svojim podacima i biće pokrenuta procedura za transfer na račun odabrane online kladionice.

Ukoliko plaćate preko naloga neke od berzi to ide ovako:

 • KORAK 1: Pronađite Bitcoin kao način plaćanja i kliknite.
 • KORAK 2: Ovde će vam se, kod većine kladionica, pojaviti upozorenje da kada ste kliknuli na bitcoin kao način plaćanja, preko tog linka koristite samo bitcoin i nijednu drugu kriptovalutu. Kliknite “Potvrdi”.
 • KORAK 3: Sada vam se pojavio link i QR kod. Ovo znači da uplatu možete završiti na dva načina, da pokrenete transakciju preko naloga gde vam se nalazi bitcoin i kopirate ovaj link, ili da, ukoliko korisite aplikaciju, skenirate ovaj QR kod i tako pokrenete transakciju.

Bitcoin isplate sa online kladionica

Isplata bitcoina sa online kladionica u Srbiji je još jednostavnija. Sve što je potrebno je da nađete bitcoin kao metodu za isplatu i kliknete. Zatim će vam se pojaviti prozor sa iznosom mBTC koji želite da isplatite i poljem gde treba da unesete adresu vašeg novčanika za kriptovalute. Ovaj kod ćete naći u vašem e-novčaniku gde vam se bitcoin nalazi.

Ukoliko imate neki drugi e-novčanik, poput Neteller ili Skrill, tamo je takođe moguće isplaćivati dobitke u Bitcoin-ima tako što ćete pronaći vaš e-novčanik kao metodu za isplatu, uneti iznos mBTC za isplatu i vašu e-mail adresu.

Troškovi obrade transakcija i limiti

Interesantno je da se transakcije Bitcoin-a ne naplaćuju, to je zapravo lepota celog sistema, pored apsolutne bezbednosti. Ono što se naplaćuje su provizije kada deponujete novac u neki e-novčanik i provizija u određenom procentu kada Bitcoin kupujete ili prodajete. Ove provizije zavise od e-novčanika koji korisite ili od berze kriptovaluta.

Što se tiče minimlanih iznosa koje možete da uplatite u online kladionice, one takođe zavise od kladionice. Minimalna uplata je obično 0,01mBTC, dok je minimalna isplata 10 mBTC.

Da li je Bitcoin kladjenje sigurno i bezbedno za kladioničare u Srbiji

Postoji nekoliko elemenata koji čine bitcoin bezbednim za korišćenje prilikom sportskog kladjenja. Kriptografija je odgovorna za kreiranje i transfer kriptovaluta, a protokoli koji su u osnovi bitcoina pokazali su se veoma jakim. Bitcoin koristi blockchain, koji vlasnicima bitcoin-a daje mogućnost da u svakom trenutktu vide sve transakcije. Dakle ne postoji jedna tačka pristupa. Ovo omogućava apsolutnu transparentnost jer javnost ima uvid u transakcije, ali su akteri transakcija anonimni, što onemogućava krađu podataka.

Sve je veči broj online kladionica koje prihvataju Bitcoin kao sredstvo plaćanja i omogućavaju vam sigurne transakcije na vaš nalog. Nove kladionice u Srbiji se pojavljuju veoma često i nadamo se da će vrlo brzo ove strane online kladionice pronaći način da Bitcoin postane legalan u srpskim kladionicama.

Međutim, druga je priča sa kripto novčanicima i berzama kriptovaluta gde se bitcoin čuva i gde se njime trguje. Ove platforme su izuzetno osetljive na hakerske napade. Često se dešava, da zbog ogromne vrednosti bitcoin-a, hakeri kreiraju viruse koji kradu bitcoin iz e-novčanika.

Iako je trenutna sitacija ovakva, e-novčanici i berze kontinuirano usavršavaju svoje bezbednosne sisteme. Preporučuje se, da ukoliko imate dosta bitcoin-a, da u e-novčaniku čuvate malu količinu bitcoin-a, dok se ostatak nalazi na USB memoriji ili CD-u, koji ćete čuvati offline i fizički zaštiti.

Ukupan utisak o Bitcoin kladionicama i Bitcoin kladjenju u Srbiji

Iako postoji problem kako da sačuvate vaš Bitcoin od hakera, samo korišćenje Bitcoin-a za plaćanje i uplate na online kladionice je apsolutno bezbedno. Jedino što treba da vas brine ovde je da online kladionica u kojoj se kladite bitcoin-om bude licencirana i registrovana. Klađenje Bitcoin-om omogućava anonimnost, jer se prilikom transakcija osim novca, više ništa ne šalje. Dakle, ne prenose se osetljivi lični podaci, brojevi računa i ništa tome slično.

Transakcije bitcoin-a su potpuno besplatne i mnogo brže od ostalih metoda. I uplate i isplate su momentalne, a minimalni iznos za uplatu je uglavnom 0,01mBTC, dok je za isplatu 10mBTC. Ono što možete očekivati kao dodatni trošak su provizije kada kupujete bitcoin u nekom od e-novčanika ili berzi kriptovaluta.

Ono što je izuzetno bitno jeste da online kladionica bonusi ponuda za nove igrače izgleda vrlo primamljivo i ne bi trebalo da propustite priliku da pogledate da li vam neka kladionica odgovara. Zašto ne biste iskoristili bonus dobrodošlice i uvećali svoj depozit koji uplatite na kladionicu.

Posebno napominjemo da razmislite o čuvanju vaših Bitcoin-a offline, na CD-u, hard disku ili USB memoriji, jer Bitcoin trenutno ima veoma veliku vrednost i veoma je privlačan za krađu.

Prednosti i nedostaci Bitcoin kladionica u Srbiji

Prednosti:

 • Nema provizija za plaćanje Bitcoin-om
 • I uplate i isplate se realizuju momentalno
 • Potpuno anoniman način plaćanja
 • Sve više online kladionica prihvata Bitcoin kao način plaćanja

Nedostaci:

 • Velike varijacije u vrednosti Bitcoin-a
 • Bitcoin kladjenje ne podržavaju domaće online kladionice

Česta pitanja o Bitcoin kladionicama

Da li je Bitcoin legalan način za uplatu depozita u online kladionice?

Da, apsolutno je legalan. Jedino što ovde treba da vas brine je da online kladionica gde uplaćujete bitcoin ima sve relevatne dozvole za rad. Takođe je potrebno i da brinete o tome gde čuvate Bitcoin, i da ukoliko imate veće količine, razmislite o čuvanju bitcoin-a offline na prenosim memorijskim medijima.

Kako da nabavim Bitcoin za online kladjenje?

Bitcoin možete kupiti preko više e-novčanika i preko berzi kriptovaluta. Određeni broj berzi ne pruža usluge klijentima iz Srbije, pa je potrebno istražiti one koje to omogućuju. Bitcoin se kupuje za pravi novac, platnim karticama ili drugim podržanim načinima plaćanja.

Da li Bitcoin naplaćuje svoje transakcije?

Ne, Bitcoin ne naplaćuje transakcije i to je jedna od prednosti kriptovaluta. Ono što možete očekivati kao trošak su provizije za kupovinu i prodaju Bitcoin-a, kao i naknade kada deponujete novac za kupovinu bitcoin na nekoj od berzi kriptovaluta.

Koja je najbolja Bitcoin kladionica za igrače u Srbiji?

Najbolja online kladionica koja prihvata Bitcoin a možete registrovati nalog iz Srbije jeste BetWinner kladionica. Ova online kladionica vam nudi bonus na prvu uplatu specijalno namenjen igračima iz Srbije. Potrebno je samo da unesete promo kod SRBIJA prilikom registracije naloga.

18+ Kladjenje u online kladionicama i igranje igara na sreću mogu biti veoma zabavni. Kada se kladite za pravi novac budite svesni da uvek postoji rizik da izgubite novac. Zbog toga je veoma važno da igrate odgovorno, a ukoliko imate bilo kakvih poteškoća savetujemo vam da potražite stručnu pomoć.

© Copyright 2023 Online kladionice u Srbiji | BetKladionica.rs