Kako se kladiti online putem iPay vaučera

iPay je e-nočanik osnovan u Srbiji, a licenciran je od strane Narodne banke Srbije i upisan u Registrar instituacija elektronskog novca. Ovo je čini prvom institucijom elektronskog novca u Srbiji. iPay je svoje poslovanje započeo kao uslužna delatnost kod plaćanja računa i za to je uzimao proviziju. Vremenom je sklopio saradnju sa mnogim privrednim subjektima, uglavnom online kladionicama, gde je omogućio plaćanje, odnosno uplate, putem vaučera.

Uplata putem vaučera je postala jedan od omiljenijih načina plaćanja jer ne morate da imate platne kartice niti račun u banci. Sve što je potrebno da biste nabavili vaučer je da odete u jedno od platnih mesta gde se izdaju vaučeri i za gotov novac dobijate vaučer u istoj vrednosti. Za sad, samo korišćenje iPay vaučera za plaćanje je moguče samo u Srbiji, jer ga kao sredstvo plaćanja ne prepoznaju inostrane kompanije.

Međutim, iPay nije samo sistem za izdavanje vaučera, već elektronski novčanik. Uz to, iPay ima sardanju sa Mastercard-om i uz nalog na iPay izdaje i MasterCard virtuelnu karticu, koja može da se koristi za online plaćanje u zemlji i inostranstvu.

Ovo znači da vi možete da uplatite gotov novac na vaš iPay nalog, platnim karticama, elektronskim bankarstvom ili preko iPay vaučera, i da zatim taj novac trošite plaćanjem MasterCard virtuelnom karticom. iPay ide i korak dalje, pa se uskoro očekuje da iPay postane paysafecard, što će našim ljudima otvoriti velike mogućnosti kod online plaćanja u zemlji i inostranstvu.

Preporučene online kladionice u Srbiji za uplate iPay vaučerima

MaxBet bonus

MaxBet kladionica

Bonus za nove igrace 10 dana freebet bonus

Mozzart bonus

Mozzart kladionica

Bonus dobrodoslice do 100.000 dinara

iPay uplate na nalog – Sve što je potrebno da znate

Za korišćenje iPay vaučera za uplate na online kladionice ne treba vam nalog na iPay sajtu, iako vam tako može izgledati. Sve što je potrebno je da na internetu pronađete gde u vašoj blizini postoji mesto gde možete da kupite iPay vaučer. U Srbiji postoji 290 ovakvih mesta, to su uglavnom objekti menjačnica, trafika, Lilly drogerija ili OMV benzinske stanice.

Za kupovinu vaučera kešom ne postoji provizija, dok se za kupovinu vaučera karticama ili uplatnicama plaća provizija u iznosu dod 1,2% do 1,7% u zavisnosti od mesta uplate. Treba imati na umu da je maksimalna vrednost vaučera koji možete da kupite 15.000 dinara. Ovako uplaćeni novac iPay naziva elektronskim novce ili e-money. Kada kupite vaučer dobićete potvrdu na kojoj su bitna dva podatka 16-cifreni PIN i zadnje tri cifre broja potvrde.

Potrebno je da razlikujete iPay kao sistem plaćanja zasnovan na vaučerima i iPay kao elektronski novčanik. iPay vaučer je nazavisan način plaćanja i njime možete i uplaćivati novac na iPay elektronski novčanik. iPay vaučerima možete da uplaćujete u kladionice, dok je za plaćanje preko e-novčanika iPay obezbedio MasterCard virtuelnu karticu.

Da biste dobili MasterCard virtuelnu karticu potrebno je da otvorite nalog na iPay. U narednom periodu se očekuje da će iPay početi da izdaje i fizičke MasterCard platne kartice, najverovatnije nakon pristupanja paysafecard-u, kompanijom iz PaySafe grupacije u čijem sastavu su elektronski novčanici Skrill i Neteller.

Uplate putem iPay na online kladionice

Plaćanje putem iPay vaučera je mnogo jednostavnije od plaćanje platnim karticama ili elektronskim bankarstvom. Uz to, nije vam potreban račun u banci niti bilo kakva platna kartica. Za sad je plaćanje iPay vaučerom moguće samo u Srbiji. Ali, uskoro, kada iPay pristupi i postane paysafecard, vaučerima koji se kupuju u Srbiji moći će da se plaćaju roba i usluge širom sveta, uključujući i online kladionice.

Napominjemo, da iPay vaučer možete nabaviti bez otvaranja naloga na sajtu iPay. Međutim, ukoliko želite da iPay koristite kao elektronski novčanik i da koristite iPay virtuelnu Mastercard karticu za plaćanje u zemlji i inostranstvu, nalog na iPay je obavezan.

Isplate putem iPay na online kladionice

Sam koncept iPay vaučera onemogućava isplatu, jer je u pitanju jednokratna transakcija. Svakako domaće kladionice, gde je trenutno jedino moguće koristiti iPay vaučer ne podržavaju nijedan drugi način isplate, do isplate na bankovni račun i lično podizanje u poslovnici. Očekuje se, da u bliskoj budućnosti, kada iPay postane paysafecard, da će isplate biti moguće, ali na iPay elektronski novčanik. Za sada, iPay vaučer je samo način da uplatite na online kladionicu.

Troškovi obrade transakcija i limiti

iPay vaučer je nešto novo u Srbiji, to je prva srpska kompanija koja posluje sa elektronskim novcem. S tim u vezi, iPay motiviše korišćenje iPay vaučera, tako što ne postoje nikakve provizije kada se njima nešto plaća ili uplaćuje na online kladionicu.

Ne plaća se ni provizija kada kupujete vaučer kešom, ali postoji ako vaučer kupujete platnim karticama ili opštom uplatnicom, tada je provzija 1,2% do 1,8%. iPay zarađuje od provizija prilikom plaćanja računa ili transakcija koje korisnici obavljaju u iPay elektronskom novčaniku.

Da li je iPay vaučer siguran i bezbedan za klađenje

Plaćanje iPay vaučerom je potpuno legalno i bezbedno. iPay See d.o.o. je domaća kompanija koja se bavi elektronskim novcem i licencirana je od strane Narodne banke Srbije. Kupovinom iPay vaučera vi samoj kompaniji ne ostavljate nikakve osetljive podatke, pa i nemate zašto da strepite. Drugo je kada otvarate nalog na iPay i kada koristite njihov elektronski novčanik, mada i tad nema potrebe za brigu zbog svih mera koje iPay preduzima radi bezbenosti i sigurnosti.

Još jedan garant bezbednosti je činjenica da Mastercard, renomirana svetska kompanija, sarađuje sa iPay. Dodatno je i da paysafecard, kompanija koja posluje u okviru PaySafe grupe (Skrill i Neteller), uskoro kupuje iPay.

Jedino oko čega treba da se opterećujete je pažljivo čuvanje potvrde o kupovini vaučera, jer su tamo ispisani svi neophodni podaci za korišćenje vaučera. Pazite da vaučer neko ne fotografiše (posebno radnici koji vam vaučer izdaju) ili da ga ne izgubite.

Mozzart bonus

Mozzart kladionica

Bonus dobrodoslice za nove igrace do 100.000 dinara

MaxBet bonus

MaxBet kladionica

Bonus za nove igrace 10 dana besplatne igre

Ukupan utisak o iPay vaučerima za kladjenje u Srbiji

iPay vaučer je potpuno legalan i jedan od preferiranih načina za uplatu na online kladionice. Vaučer je jednokratna hartija od vrednosti kojom možete da plaćate robu i usluge ili uplaćujete novac na online kladionice. Vaučer se kupuje na određenim mestima, a provizija za kupovinu i korišćenje vaučera ne postoji.

Za kupovinu vaučera ne morate da ostavljate nikakve lične podatke, niti da imate račun u banci. Vaučer možete iskoristiti u celosti ili deo po deo, do potpuno utrošenog novca. Za sad je iPay vaučer moguće koristiti samo za online kladionice u Srbiji, ali uskoro iPay postaje paysafecard, što će omogućiti uplate i na inostrane online kladionice. Svakako dve najpopularnije kladionice među igračima u Srbiji, Mozzart i MaxBet kladionica prihvataju uplate depozita na ovaj način.

Isplate na iPay nisu moguće, već samo uplata iPay vaučerom. Srpske online kladionice prepoznaju samo isplate na bankovni račun i lično podizanje u poslovnici. U budućnosti je moguće očekivati omogućavanje isplata na iPay elektronski novčanik, poput isplate na Neteller ili Skrill.

Trenutno je veoma teško razlikovati iPay kao vaučer i iPay kao elektronski novčanik, ali je sigruno da će ovaj problem biti rešen kada iPay vaučer postaje paysafecard.

Prednosti i mane iPay vaučera za online kladjenje

Prednosti:

  • Nema provzije za korišćenje iPay vaučera
  • iPay je prva srpska kompanija ovog tipa
  • Nije vam potreban račun u banci niti platna kartica
  • iPay uskoro postaje paysafecard
  • iPay je i elektronski novčanik

Nedostaci:

  • Maksimalni iznos vaučera je 15.000 dinara
  • Teško se razlikuje iPay kao vaučer i iPay kao e-novčanik

Često postavljana pitanja o iPay vaučerima za kladjenje

Gde mogu da kupim iPay vaučere za kladjenje?

iPay vaučer možete kupiti na bilo kom od 290 prodajnih mesta u Srbiji. Prodajna mesta su sve OMV benzinske pumpe, Lilly drogerije, određene menjačnice i kiosci. Maksimalni iznos vaučera je 15000 dinara. Ako vaučer kupujete kešom provizija ne postoji, dok se kupovina karticom naplaćuje 1,2% do 1,7%.

Da li je iPay siguran način za uplatu na nalog u online kladionici?

Da, apsolutno je siguran i legalan, jer je to prva srpska kompanija koja se bavi elektronskim novcem. iPay ima licencu Narodne banke Srbije i upisana je u Registar institucija elektronskog novca. Dodatno je to što sa iPay sarađuje Mastercard, i što iPay uskoro postaje paysafecard.

Da li iPay naplaćuje svoje transakcije?

Korišćenje iPay vaučera se ne naplaćuje, jer to još uvek nova usluga koju iz iPay žele da promovišu i potenciraju kao poželjnu. Kupovina iPay vaučera ima proviziju samo ako ga kupujete platnom karticom ili uplatnicom. iPay zarađuje naplaćujući usluge plaćanja računa i transakcija kod elektronskog novčanika.

18+ Kladjenje u online kladionicama i igranje igara na sreću mogu biti veoma zabavni. Kada se kladite za pravi novac budite svesni da uvek postoji rizik da izgubite novac. Zbog toga je veoma važno da igrate odgovorno, a ukoliko imate bilo kakvih poteškoća savetujemo vam da potražite stručnu pomoć.

© Copyright 2023 Online kladionice u Srbiji | BetKladionica.rs