Kako se kladiti i uplatiti depozit DINA karticom

Ukoliko želite da saznate više o kladjenju i uplatama putem DINA kartica, onda ste na pravom mestu. Na ovoj stranici objasnićemo sve što vam je potrebno da znate ukoliko želite da uplatite novac na nalog DINA karticom.

Prvo i osnovno što je potrebno da znate jeste da je uplata na nalog u online kladionici moguća DINA karticom i da je skroz legalno uplatiti depozit na ovaj način. Ono što je najbitnije jeste da je ovaj način izuzetno siguran i pouzdan, tako da ne treba da brinete sa sigurnosnog aspekta.

Skoro sve online kladionice u Srbiji prihvataju uplatu DINA karticom, a izdvajamo 3 kladionice koje su ove uplate dovele do savršenstva i krajnje jednostavno možete započeti kladjenje ukoliko uplatite depozit koristeći DINA karticu. I ne samo to, očekuju vas sjajni bonusi dobrodošlice za otvaranje naloga i prvu uplatu.

Superbet

Superbet kladionica

Bonus dobrodoslice za nove igrace

Mozzart bonus

Mozzart kladionica

Bonus na prvu uplatu do 100.000 dinara

MaxBet bonus

MaxBet kladionica

Bonus za prvu uplatu 10 dana Freebet bonus

Efbet bonus

efbet kladionica

Bonus za nove igrace do 20.000 dinara

Kako se kladiti DINA karticom i sve što je potrebno da znate

Dakle, već smo ustanovili da Dina kartice, kada je reč o uplatama kod online kladionica, možete da koristite samo u Srbiji. Dina karticu možete nabaviti u banci, kada otvorite račun.

Obzirom da je Dina kartica domaći proizvod nije ni čudo što je banka Poštanska štedionica izdaje kao osnovnu karticu. Druge banke se češće odlučuju za Visa ili MasterCard jer su prihvaćene u gotovo svim državama, za bilo koji način plaćanja. Ukoliko baš želite Dina karticu potražite je kod svog bankara i biće vam izdata.

Šta je DINA kartica i koliko je sigurna

Dina kartica je nacionalna platna kartica u vlasništvu Narodne banke Srbije. Osnovana je 2003. godine kao prva srpska kartica u cilju smanjenja gotovine koja je u opticaju i suzbijanja sive ekonomije. Na početku, ova kartica je mogla da se koristi samo u Srbiji, ali je vremenom Narodna banka Srbije sklopila saradnju sa američkom kompanijom Discover Financial Services, što je omogućilo da korisnici Dina kartice plaćaju robu i usluge i u inostranstvu.

Što se tiče korišćenja Dina kartice za uplate kod sportskih kladionica to je potpuno moguće kao i sa bilo kojom drugom karticom. Sve naše kladionice dozvoljavaju korišćenje Dina kartice, jer ipak to je naša nacionalna kartica. Međutim, gotovo nijedna inostrana online kladionica ne prepoznaje Dina kartice kao metod plaćanja. Discover, Pulse i Diners Club mreža za plaćanje, koji je predstavljen kao jedini način za plaćanje u inostranstvu, vezana je samo za POS terminale i bankomate.

DinaCard nudi kompletan spektar platnih kartica, tu su kreditne, debitne i pripejd kartice. Dina kreditne kartice omogućavaju da nešto platite na više rata, a u skladu sa ugovorom o kamtanoj stopi i ostalim elementima koji ste sklopili sa bankom prilikom izdavanja kartice. Dina debitna kartica koristi se za plaćanje u celini, u skladu sa stanjem koje imate na računu. Tu je i pripejd kartica na koju ste ranije uplatili određeni iznos sa kojim ćete raspolagati prilikom plaćanja. Kreditna i debitna kartica su povezane sa vašim računom u banci, dok je pripejd kartica otvorena mimo računa.

Iako sve Dina kartice mogu da se koriste za uplate na online kladionice mi preporučujemo korišćenje pripejd kartice.

Isplate putem Dina kartice na online kladionice

Već smo utvrdili da Dina karticom možemo da se kladimo samo u domaćim kladionicama, pa ova činjenica isključuje i mogućnost isplate na Dina kartice. Naime, domaće kladionice posluju u skladu sa našim zakonima, a naši zakoni dozvoljavaju isplatu dobitaka isključivo i samo na račun u banci i lično u poslovnicama kladionice.

Sigurnost uplata DINA karticom, troškovi transakcija i limiti

Dina kartice funkcionišu po istom principu kao Visa i Mastercard kartice, dakle same kompanije se ne bave naplatama za transakcije, već samo sklapaju skporazume sa bankama i ostalim institucijama da mogu da izdaju kartice, ali i diktiraju uslove koje banka mora da ispuni da bi izdavala brendirane kartice. U nadležnosti je banaka da vode računa o naplatama.

U slučaju Dina kartica ne postoje nikakve provizije na transakcije obavljene Dina karticom, u to ime se naplaćuje naknada za održavanje računa. Takođe, izdavanje Dina debitnih kartica u većini banaka je besplatno. Eventualno se naplaćuje godišnje održavanje i izdavanje kreditnih Dina kartica.

Da li je Dina kartica sigurana i bezbedna za klađenje

DinaCard platni sistem je osnovala Narodna banka Srbije, odnosno centralna banka Republike Srbije, najviša bankarska instanca u Srbiji. DinaCard funkcioniše već skoro 20 godina i sarađuje sa Discover Financial Services, trećom najvećom finansijskom kompanijom u Americi, i UnionPay, kineskom kompanijom koja se bavi finansijskim platnim uslugama.

Obzirom na to da Republika Srbija kao osnivač Narodne banke Srbije, garantuje za bezbednost i sigurnost usluga koje DinaCard pruža bi trebalo da nam bude dovoljno da ostanemo uvereni da naši podaci neće dospeti u pogrešne ruke.

Ali, bez obzira na sva uverenja, PIN kod, CVV broj i čip su postali nedovoljan nivo zaštite. Naš PIN kod je potraban eventualno kada plaćmo veće iznose na POS terminalima. Međutim, danas se kartice uglavnom zloupotrebljavaju online, a čini se da DinaCard nije učinila puno po tom pitanju, jer sve što je potrebno da se Dina kartica koristi online je na samoj kartici. Kompanija Visa postoji 63 godine, a MasterCard 55 godina, i obe kompanije su ovaj problem rešile dodatnom, SMS autorizacijom transakcije kroz Verified by Visa i MasterCard Secure Code.

Zašto ne bi DinaCard izvukla pouku iz ovih poteza iskusnih platnih sistema.

Ukupan utisak o uplatama na kladionicu DINA karticom

DinaCard je domaća kompanija koja posluje od 2003. godine. Osnovala ju je Narodna banka Srbije i predstavlja je kao nacionalnu karticu. Ova kartica za uplate na online kladionice može da se koristi samo u Srbiji. Za generalna plaćanja može se koristiti u inostranstvu na mestima su okviru Discover grupe.

Transakcije sa Dina karticama se obavljaju veoma brzo, ali može se reći, na uštrb bezbednosti, jer ne postoji dodatni nivo autorizacije SMS kodom preko broja mobilnog telefona. Svakako treab imati poverenja da će svi lični podaci, kao i sama transakcija biti obavljeni sigurno i bezbedno, jer tome garantuje država Srbija. Ali, ovo ne pomaže, jer svi podaci koji su potrebni za obavljanje plaćanja online se nalaze na samo kartici i zato napominjemo da pažljivo vodite računa o vašoj Dina kartici.

Prednosti i mane DINA uplata na nalog u kladionici

Prednosti:

  • Sve domaće online kladionice prihvataju Dina kartice
  • Sve banke u Srbiji imaju Dina karticu u ponudi
  • Nema provizije na transakcije
  • Dina kartica je nacionalna kartica Republike Srbije

Nedostaci:

  • Nedostaje dodatni nivo zaštite poput MasterCard SecureCode ili Verified by Visa
  • U inostranstvu moguće korišćenje kartice samo u Discover mreži

Predložene online kladionice u Srbiji za uplatu DINA karticom

Efbet bonus

efbet kladionica

Bonus dobrodoslice do 20.000 dinara

Mozzart bonus

Mozzart kladionica

Bonus dobrodoslice do 100.000 dinara

MaxBet bonus

MaxBet kladionica

Bonus dobrodoslice za nove igrače

Često postavljana pitanja o DINA uplatama u kladionici

Kako da nabavim DINA karticu za kladjenje?

Dina karticu banke Poštanska štedionica izdaje kao osnovnu karticu koja se izdaje prilikom otvaranja računa. U ostalim bankama Dina karticu morate dodatno da tražite od vašeg bankara. Izdavanje dodatne kartica će vam banka najverovatnije naplatiti.

Da li je DINA kartica legalan način za uplatu depozita?

Da, Dina kartica je nacionalna kartica u vlasništu Narodne banke Srbije, centralne banke Republike Srbije. Ne samo da je legalan način, već je i način koji država Srbija podržava.

Da li postoje troškovi transakcija za uplate DINOM u online kladionicama?

Ne, DinaCard vama lično ne naplaćuje ništa. DinaCard je ostavio bankama i institucijama da same određuju naknade i provizije. Provizija za transakcije se ne naplaćuje od vas prilikom plaćanja, već posredno kroz nakande za održavanje računa za koji je kartica vezana, naknade za izdavanje kartice ili članarine za kreditnu Dina karticu.

18+ Kladjenje u online kladionicama i igranje igara na sreću mogu biti veoma zabavni. Kada se kladite za pravi novac budite svesni da uvek postoji rizik da izgubite novac. Zbog toga je veoma važno da igrate odgovorno, a ukoliko imate bilo kakvih poteškoća savetujemo vam da potražite stručnu pomoć.

© Copyright 2023 Online kladionice u Srbiji | BetKladionica.rs