MaxBet prodat kompaniji Flutter

Home » MaxBet prodat kompaniji Flutter

Flutter Entertainment PLC je u sredu 27.09.2023. objavio da je kupio početni udeo od 51% u jednoj od najvećih online kladionica u Srbiji – MaxBet. Kompanija Flutter je objavila da je kupila udeo u MaxBet-u za 141 milion EUR.

MaxBet je spada u najbolje online kladionice u Srbiji, a ostvario je regulisan prihod od 145 miliona evra u ovoj godini do juna meseca. Od ovog prihoda 44% je ostvareno putem online kladjenja. Takođe, MaxBet kladionica je manje prisutna u Bosni, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

Još jedna zanimljiva činjenica koju je objavio vlasnik kompanija Flutter, jeste da je cilj da otkupi ostatak udela od 49% do kraja 2029-e godine. Na ovaj način kompanija Flutter želi da ojača svoje prisustvo na Balkanu i proširi poslovanje ostalih brendova na naše tržište.

Flutter kupio MaxBet

Izvršni direktor Flutter-a, Peter Jackson, izjavio je “Veoma sam uzbudjen što mogu najaviti dodavanje MaxBeta u portfolio naše kompanije. Ova akvizicija nastavlja naš napredak prema strateškim prioritetima koje smo postavili za naše mdjunarodno poslovanje; kupovina i izgradnja vodećih pozicija na regulisanim tržištima”.

Dodao je još: “Verujemo da je MaxBet izvrsna prilika za ponavljanje uspeha koji smo postigli na tržištima poput Gruzije, Indije i Italije sticanjem snažnog brenda na vodećoj poziciji, gde vidimo privlačnu priliku da iskoristimo tu obimnu lokalnu stručnost i ekspertizu u kombinaciji sa moćnim funkcionalnostima Flutter Edge-a kako bismo ubrzali i transformisali rast.”

Iz kompanije Flutter su izjavili da im je srpsko tržište veoma privlačno. Srpsko tržište klađenja vredno je oko 700 miliona evra i privlačno je zbog relativno niske upotrebe online klađenja, koja iznosi oko 35%. Očekuje se da će online klađenje do 2025. godine imati godišnji rast od približno 15%. Ukoliko uzmemo u obzir da se MaxBet kladionica nalazi u top 3 online kladionice u Srbiji, možemo zaključiti da se radi o opravdanoj investiciji.

Ko je Flutter, kompanija koja je kupila MaxBet?

Flutter Entertainment je velika multinacionalna kompanija koja se bavi raznim aktivnostima u industriji igara na sreću. Nekada poznata kao Paddy Power Betfair, kompanija je promenila ime u Flutter Entertainment kako bi bolje odražavala širinu svojih poslovanja. Osnovana je u Irskoj i ima svoje prisustvo širom sveta.

Flutter je poznat po vlasništvu nekoliko popularnih brendova za sportsko klađenje i igre na sreću, uključujući Paddy Power, Betfair, FanDuel i druge. Radi se o kompaniji koja ostvaruje veći deo svojih prihoda, tačnije 78%, putem svojih ključnih odeljenja koja se nalaze u SAD-u, Australiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj. Ova kompanija posluje širom sveta, a prisutna je u više od 100 različitih zemalja.

Na koji način dolazak nove online kladionice može da promeni tržište online kladjenja u Srbiji, ostaje da vidimo narednih godina. Još nekoliko svetski poznatih online kladionica najavilo je svoj dolazak na online tržište Srbije.

Da li će Flutter kupovinu MaxBet-a i licencu MaxBet kladionice iskoristiti da u Srbiju dovede i svetski poznate brendove kao što su BetFair kladionica, PokerStars ili PaddyPower ostaje da vidimo u narednim godinama. Generalno, ljudi u Srbiji vole da se klade, ali da li je to dovoljno da nam dodje još kladionica, ili je potrebno da nam se poveća i standard, videćemo.

18+ Kladjenje u online kladionicama i igranje igara na sreću mogu biti veoma zabavni. Kada se kladite za pravi novac budite svesni da uvek postoji rizik da izgubite novac. Zbog toga je veoma važno da igrate odgovorno, a ukoliko imate bilo kakvih poteškoća savetujemo vam da potražite stručnu pomoć.

© Copyright 2023 Online kladionice u Srbiji | BetKladionica.rs